Postupné zlepšování

Postupné zlepšování
Klíčem k udržitelným výsledkům a k nestálému zlepšování je dělat dlouhodobě správné věci správným způsobem v tréninku ️‍️, výživě i suplementaci . Abychom tyto správné věci našli, úkolem každého z nás je vyzkoušet a najít správné tréninkové postupy, vhodný jídelníček i takové suplementy, které nejlépe INDIVIDUÁLNĚ sedí každému z nás. A toho se pak držet týden po týdnu, měsíc po měsíci a rok po roce a výsledky se dostaví.

Někomu skvěle sedí full-body a silověji zaměřené tréninky s převahou základních cviků, někomu jinému více sedí pumpovací splitové tréninky, izolovanější cviky a intenzifikační techniky. Někdo nedá dopustit na mléčné výrobky a vejce, další je nejí vůbec a dává jen libové maso. Někomu nejlépe sedí poměr  bílkovin, sacharidů a tuků 25-50-25 a jinému zase 30-30-40 a je to tak správně. Někdo se drží základních suplementů jako jsou proteiny, kreatin a kofein, někdo jiný nedá dopustit na trénink na citrulinu, beta-alaninu a argininu. Každý si ale musíme najít jídelníček, redukční dietu i potraviny a suplementy, které nám sedí individuálně nejlépe a jsou pro nás dlouhodobě udržitelné v kontextu naší práce, školy, rodiny i spektra našich sportovních aktivit.

Jedno je ale jisté a společné pro každého z nás. Žádný „zázračný“ trénink, jídelníček ani redukční dieta NEEXISTUJE! Každý si jen musí najít pro sebe to nejvhodnější a následně si roky tvrdého tréninku i důsledného jídelníčku skutečně odmakat! Žádné zkratky a náhražky️ za tohle neexistují!

A zcela určitě tou zkratkou pro začátečníky není doping, protože ani s dopingem na špatném tréninku a špatném jídelníčku dlouhodobě udržitelné výsledky neuděláte a soustavnou dřinu a kvalitní jídelníček ničím nenahradíte. Pokud někdo tvrdí, že svaly naturálně nerostou a celé je to jen o sypání, tak je to jen hloupý imbecil.

PS: pamatuji se, že podobný citát visel nad vstupem do mé první posilovny SPORT STUDIO PRIMA v Karlových Varech, kde jsem začínal. Velká škoda, že jsem z toho v 15 letech neměl rozum a samozřejmě také neustále hledal „zázračné“ postupy.

NADCHÁZEJÍCÍ: 
vzdělávací akce

V sobotu se také uskuteční on-line webinář pro vytrvalostní sportovce: