On-line fitness trenéři

On-line fitness trenéři
Žijeme v době, kdy ve fitness drtivě vítězí amatérismus, sledovanost a pozlátko nad profesionálním přístupem, odpovědností a ochranou zdraví klientů. A stejně jako zkopírované jídelníčky na hubnutí nastavené hluboko pod bazálem od polonahých influencerek mohou poškodit mnoho žen, stejný problém představují i NĚKTEŘÍ známí on-line trenéři, kteří bez kapky studu rozesílají ve velkém ctrl+c + ctrl+v tréninky a jídelníčky všem absolutně bez rozdílu. Někteří z nich jsou zkrátka vypočítaví šmejdi, kterým je Vaše zdraví ukradené, jiní jsou skutečně tak hloupí, že vůbec nechápou, že nemohou svůj vlastní trénink a předsoutěžní jídelníček po x letech cvičení, sypání a závodění rozesílat naprostým začátečníkům, kteří v posilovně teprve začínají.

Tedy mohou, ale pak se nesmí divit, že se začátečníci začnou ozývat, když zjistí, že dostali ten úplně stejný trénink a jídelníček jako ostatní a že zaslaný trénink 6x týdně v posilovně s 5 cviky na partii a 250 g bílkovin v jídelníčku opravdu není to „pravé ořechové“ pro naturálního začátečníka. V lepším případě je takový ctrl+c + ctrl+v plán za 2500 Kč k ničemu, v horším případě může dojít k poškození zdraví. Ale hlavně že se daný influencer a on-line trenér v jedné osobě, který už dostal několik lidí do nemocnice, pochlubí na internetu tím, že si opět koupil nové auto.

Nepochopte mě, prosím, špatně. Nemám nic proti rozumným on-line trenérům a neházím všechny do jednoho pytle. Tréninkové programy i jídelníčky a celkově koučink klientů se dají dělat i na dálku on-line pečlivě, individualizovaně a víceméně kvalitně.

Bohužel Vám ale řada známých influencerů slíbí individualizovaný trénink a jídelníček s garancí komunikace po Whatsapp nebo emailu, ale po zaplacení Vám pošlou ten stejný zkopírovaný trénink a jídelníček, který posílají každému, a neodpoví Vám nikdy na žádný dotaz. Protože si ve své aroganci myslí, že se jim díky velké sledovanosti a penězům nemůže nic stát. Velice se pletou. Brzy už snad bude precedens.

NADCHÁZEJÍCÍ: 
vzdělávací akce

V sobotu se také uskuteční on-line webinář pro vytrvalostní sportovce: