Odborná kvalifikace ve fitness

Odborná kvalifikace ve fitness
Pokud si někdo vypěstuje vysokou sledovanost POUZE na základě toho, že neustále přidává své polonahé fotografie s vystrčenými ňadry, vyšpulenou pusou a vyplazeným jazykem mezi zuby, tak se tím opravdu nestává raketovým inženýrem ani odborníkem na výživu, diety a trenérství. Šikovnost plastického chirurga a instagramové filtry nenahrazují odbornou kvalifikaci, vzdělání a praxi a nedávají mandát k tomu ovlivňovat nebezpečnými radami a produkty životy a zdraví mnoha jiných lidí.

Kvalitu trenérky nepoznáte podle počtu sledujících a lajků pod polonahou fotkou, ale podle odborné kvalifikace a také tím, že na Vás neaplikuje nějaké drastické postupy, které sice mohou přinést rychlé výsledky, ale jsou dlouhodobě neudržitelné v kontextu Vašeho životního stylu (rodiny, práce, školy, vztahu, sportu) i Vašeho fyzického a psychického zdraví. A dále tím, že sama inspiruje, přidává tréninky, návody cviků, fitness recepty, ukazuje, jak sama trénuje a vaří, a případné jsou jen součástí a ne jediným obsahem, na kterém buduje sledovanost.

Žijeme v době, kdy si některé influencerky neuvědomují svoji společenskou odpovědnost a jsou schopné pro pár tisíc dlouhodobě poškodit zdraví jiných lidí např. drastickými ctrl+c + ctrl+v jídelníčky. (A některé jsou dokonce tak pitomé, že se tím ve stories ještě samy chlubí, že např. za poslední 2 hodiny udělaly 30 jídelníčku). Jiné influencerky budou za peníze propagovat cokoliv a své postavy opravdu nemají díky užívání konkrétního produktu na hubnutí XY, který Vám sice zrovna doporučují ve stories, ale ve skutečnosti ho samy užívají teprve týden anebo dokonce vůbec ne.

Proč to pořád řeším? Protože mi každý týden chodí příběhy od dívek, které dodržovaly extrémní postupy a jídelníčky od „influencerek“, a poškodily si tím zdraví, psychiku, vypěstovaly si PPP, rozhodily metabolismus, hormony, menstruaci a místo vysněné postavy se díky střídání extrémů a selhání propracovaly k nadváze anebo postavě „skinny fat“ bez svalů, energie a chuti do života.

NADCHÁZEJÍCÍ: 
vzdělávací akce

V sobotu se také uskuteční on-line webinář pro vytrvalostní sportovce: