Jak nabrat svaly čistě?

Jak nabrat svaly čistě?
Velká část lidí ve fitness stále nechápe, že pokud začátečníci a středně pokročilí chtějí NATURÁLNĚ maximální výsledky, nemohou v tréninku, výživě a suplementaci kopírovat ty stejné postupy, které na YouTube vidí u profíků na masivní chemické podpoře. Je logické, že pokud má někdo naturální produkci testosteronu 50 mg týdně a cvičí 2 roky, jeho tělo má naprosto jinou úroveň stimulace proteinové syntézy ve svalech a jiné regenerační kapacity než profík, který do sebe dává 3000 mg anabolik týdně a cvičí 15 let.

Proto je potřeba chápat, že pro profíky může mít smysl cvičit např. 6 cviků na partii 1x týdně a používat specializované techniky, jako je cvičení v částečném rozsahu pohybu pro další progres, ale nemusí to mít stejný smysl i pro Vás.

Pokud chcete ČISTĚ nabrat maximum svalů, bude pro Vás efektivnější cvičit základní vícekloubové cviky s relativně těžší váhou pro 4-8 opakování a každou partii (resp. pohybový vzorec jako je dřep) procvičit alespoň 2x týdně. A čím budete pokročilejší, tím větší význam pro Vás bude mít periodizace.

Také se soustřeďte na suplementy, které skutečně fungují, jako je např. syrovátkový protein s plným spektrem aminokyselin (který už obsahuje vysoké množství BCAA) anebo kreatin, který je v silových sportech nejsilnějším legálním suplementem ověřeným stovkami vědeckých studií a miliony sportovců na celém světě.

A dejte si pozor na SARMs. Někteří dealeři Vám alespoň přiznají, že SARMs jsou dopingové látky a mají vedlejší účinky, ale jiní propagátoři dopingu, jako je např. Filip Grznár, na YouTube opakovaně tvrdí, že SARMs jsou legální a přirovnává je k proteinům. To je velmi zákeřná lež a každý z Vás si může na antidoping.cz anebo v nařízení vlády č. 454/2009 Sb. jednoduše ověřit, že SARMs jsou doping a mohou mít negativní dopady na Vaše zdraví.

Pokud se chcete naučit efektivní postupy v tréninku, výživě a suplementaci podložené vědou a 20 lety praxe, podívejte se na záznamy našich webinářů:

Dosáhni naturálního MAXIMA - Trénink

Dosáhni naturálního MAXIMA - Výživa a suplementace

NADCHÁZEJÍCÍ: 
vzdělávací akce

V sobotu se také uskuteční on-line webinář pro vytrvalostní sportovce: