Hodnota zdraví

Hodnota zdraví
Největší problém zdraví je ten, že si jeho obrovskou hodnotu často uvědomíme teprve až v momentě, kdy o zdraví přijdeme, a proto se velká část lidí ke svému zdraví chová velmi lhostejně, jako kdyby bylo zdraví samozřejmost a mělo nám automaticky vydržet navždy. A pak jsou strašně překvapení, když o zdraví přijdou. V tu chvíli by najednou dali vše za to, aby byli opět zdraví, protože bez zdraví tak nějak nemá najednou absolutně smysl nic jiného. Dobře to vím, protože jsem si to sám zažil a v tu chvíli bych dal naprosto vše, co jsem měl, abych vrátil čas a ke svému zdraví se zamlada nezachoval lehkovážně.

Věnovat pozornost našemu zdraví je navíc klíčové právě v době, KDY JSME ZDRAVÍ! Protože mnohem efektivnější je dlouhodobá zdravotní PREVENCE a předcházení problémům aktivní péčí o naše fyzické a duševní zdraví, než následná LÉČBA nemocí a obtíží ve chvíli, kdy o zdraví přijdeme. Bohužel,část lidí ale bude stejně raději polykat 10 prášků denně, než aby šli 10 minut denně pěšky anebo nedejbože jedli pravidelně zeleninu.

Stejně tak si dejte pozor na nebezpečné produkty a extrémní postupy od různých influencerů a „guru“, kteří Vám slibují zázračné účinky pro „dokonalé zdraví a postavu“. V drtivé většině případů je zajímá pouze obsah Vaší peněženky a Vaše zdraví je jim naprosto ale naprosto ukradené! Peníze vyhozené za nebezpečné nesmysly znovu vyděláte, ale poškozené zdraví Vám nikdo z těchto influencerů nevrátí. Dejte si proto pozor, do jakých rukou se svěřujete.

Přál bych si, aby si v roce 2022 více lidí uvědomovalo hodnotu zdraví dříve, než o něj přijdou, nevěřili blbostem a pro své zdraví pravidelně a aktivně něco dělali - pravidelně se hýbali, kvalitněji jedli, dostatečně spali a našli si udržitelný způsob, jak si udělat čas sám na sebe a jaksi rozdělit čas mezi sebe a péči o své zdraví, práci i rodinu.

NADCHÁZEJÍCÍ: 
vzdělávací akce

V sobotu se také uskuteční on-line webinář pro vytrvalostní sportovce: